WIE FLUIT DAAR?

18-10 Nieuws
Bij elke hockeywedstrijd staan er weer twee scheidsrechters op het veld. Ook bij Magnus. Wist jij dat er in één weekend bij ons al gauw vijftien tot twintig vrijwilligers staan te fluiten? Dat zijn ouders, jeugdleden, senioren en veteranen - met wie we heel blij zijn.

Het is vaak een hele puzzel om elke wedstrijd weer twee fluiters op te stellen. Je snapt: hoe meer scheidsrechters, hoe makkelijker dat is. De scheidsrechtercommissaris co├Ârdineert dat. Magnus is op zoek naar een nieuwe scheidsrechtercommissaris. Na vier jaar draagt Robbert van Rossem het stokje in mei over. Liefst natuurlijk aan jou! 

Wat houdt dat nou in, scheidsrechtercommissaris zijn?

De scheidsrechtercommissaris deelt scheidsrechters in voor de wedstrijden van de elftallen die op zaterdag en zondag bij Magnus spelen. Ook is hij/zij de vraagbaak voor de deelnemers aan de (gratis) e-learning scheidsrechterscursus die Magnus elk jaar weer organiseert voor (ouders van) leden. Waar mogelijk begeleidt hij/zij nieuwe scheidsrechters als ze beginnen met fluiten, of regelt daar iemand voor. De scheidsrechtercommissaris maakt deel uit van de HTC - de hockeytechnische commissie van Magnus.

Niet onbelangrijk: als scheidsrechtercommissaris kun je het verschil maken bij Magnus. Samen met HTC en bestuur ontwikkel je beleid om de komende jaren te bouwen aan een gezond scheidsrechtersbestand. En dat is hard nodig, want zonder scheidsrechters geen hockey.

Help jij de club?

Wil je meer weten? Nieuwsgierig of het ook als duo kan?
Robbert praat je graag bij - mail hem gerust.


 
18-10-2019 Algemeen