UPDATE - MC1 OP KAMPIOENSKOERS!

22-5 Nieuws

UPDATE 27 MEI


Helaas is het MC1 niet gelukt om kampioen te worden. Het gelijkspel - het werd 1-1 tegen HIC - was niet voldoende voor de eerste plek. Hoorn, de nummer twee in de poule, wist wel te winnen van Xenios en behaalde daardoor net meer punten dan het team van Magnus.-------------


Winnen verveelt nooit. Dat bewijst Magnus MC1. Want al twee jaar op rij werd dit team kampioen in de zaal (2018 en 2019) en op het veld nog vaker: in de E, als D1 en vorig jaar als C2. En winnen ze komende zaterdag (14.30 bij Magnus!) dan is MC1 weer kampioen op het veld.

 

Wat ging er vooraf aan deze successtory?

 

"MC1 is een mengelmoes van meiden die elkaar aanvullen én versterken. Ondanks het leeftijdsverschil. Het mooiste is dat de meiden enorm kunnen lachen met en door elkaar", zegt coach Robbert van Rossem. "Plezier is de grootste motor van ons succes."

 

HARD WERKEN x 13

"We spelen met vaste plekken, al is het door de dunne bezetting soms zoeken naar de juiste opstelling. Maar onze achterhoede is solide: vijf meiden die elkaars sterke punten versterken en de mindere juist verbloemen. Audi kan als keeper beslissend zijn. Voordat zij aan het werk moet, staat er wel een verdedigingsmuur met Noor, Ilvana en Nikki die door menig tegenstander niet geslecht kan worden. Opbouwend en verdedigend knapt Nienke als een stofzuiger veel vuil werk op en zorgt ze dat anderen de kans krijgen om te excelleren. In het middenveld zien we volop snelle rushes van Shardy, Floor en Noƫlle die vaak worden bereikt door splijtende passes van Madelon. En dan de oogstrelende hockeytechniek van Meike die zo de spitsen voor de goal vrij krijgt. Marjolie, Fiep en Jasmine geven dan als echte goaltjesdieven de tegenpartij meer dan eens het nakijken."

 

TEAMPRESTATIE

Winst als absolute teamprestatie - bij MC1 laten ze zien hoe dat werkt. Het geheim? "De teamdynamiek. Iedereen werkt met elkaar en voor elkaar en ook nog eens met heel veel plezier." Natuurlijk is het succes ook te danken aan de coaches met kampioenenmaker Pascal de Vries (voormalig sluitpost van SRC1), teampsycholoog Robbert van Rossem (voormalig sluitpost van Magnus H1) en teamscheidsrechter Edo Rem (voormalig sluitpost van PietPann1). "En niet te vergeten: de ouders! Hun enthousiasme en hun positieve support dragen al jaren bij aan het spelplezier van het hele team", besluit Robbert.  


De ontknoping van dit seizoen is razend spannend: MC1 staat bovenaan maar heeft evenveel punten als de nummer twee, Hoorn. Winnen is dus een absolute must zaterdag. Kom jij ze ook aanmoedigen?

De wedstrijd tegen HIC begint om 14.30, gewoon bij Magnus.

 
22-5-2020 Algemeen