Bericht van de voorzitter

Beste hockeyers, ouders, trainers en vrijwilligers,

Het is alweer méér dan een jaar geleden dat de KNHB voor het eerst de competities vanwege Corona stilgelegd heeft. Toen dachten we nog dat het met een paar maanden allemaal weer ‘normaal’ zou gaan worden, maar inmiddels leven we alweer meer dan een jaar in ‘Coronatijd’ en hebben we alweer een tweede golf meegemaakt, en zijn we haast niet meer anders gewend dan te leven met lockdown-maatregelen.

Deze week heeft de KNHB officieel meegedeeld dat de competitie van 2020-2021 definitief niet meer uitgespeeld zal gaan worden.

We moeten eigenlijk blij zijn dat onze jeugd in ieder geval dit hele seizoen nog wekelijks op het hockeyveld heeft mogen komen. Competitie spelen was natuurlijk leuker geweest, maar het sportief bewegen op zich is beter dan niets.

Nu er definitief geen competitie meer is willen we proberen om, als de versoepeling van Corona-maatregelen dat toelaat, in overleg met de andere clubs om ons heen als Hermes, Heerhugowaard of Spire, in de maanden mei of juni nog een aantal wedstrijden te organiseren. Houd LISA in de gaten hiervoor.

Verder is de HTC al druk bezig met volgend seizoen. Niets is zeker in deze tijden, maar we gaan er vanuit dat er in september een gewone competitie kan starten. Dus we willen graag weten welke teams we volgend jaar kunnen inschrijven.  Daarom één verzoek aan alle leden: schrijf je NIET uit in mei, omdat je denkt dat er ‘misschien wel geen leuk team meer is volgend jaar’. We gaan uit van het positieve, dat we goeie teams kunnen samenstellen en in september met competitie kunnen starten. Mócht het niet mogelijk zijn om in jouw leeftijdscategorie een team te vormen, dan houden we je niet aan de opzegtermijn of opzegdatum natuurlijk.

Voorts hebben we ook nog een oproep: we vinden het als club erg jammer dat er geen oudere jeugdteams meer zijn, en dat in de afgelopen 2 seizoenen zowel de Dames-Jong als de meiden A uit elkaar gevallen zijn wegens gebrek aan speelsters.

We willen voor iedereen die 17 of ouder is ook een platform bieden om te kunnen blijven hockeyen in Schagen. Als je tussen 17 en 23 bent en graag zou willen hockeyen meld je dan even. (Een reply op de email, of een berichtje aan 0653-163933.) Als er voldoende animo voor is gaan we in ieder geval een vrije training opzetten dit voorjaar, en misschien is het wel mogelijk om volgend seizoen ook competitie te gaan spelen.

Mirko Hruska, voorzitter S.M.H.C. Magnus

29-4-2022 Bestuursmededeling